Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Concediul maternal sa ramana doi ani pana la data de 01 octombrie 2011 (sau 9 luni de la data cand intra in vi...
image

Petitie: "Concediul maternal sa ramana doi ani pana la data de 01 octombrie 2011 (sau 9 luni de la data cand intra in vigoare legea modificata)"

Facebook share

Mai concret, pe data de 06 decembrie a.c., Coalitia a decis ca incepand cu 1 ianuarie 2011, mamele sa stea numai un an, si nu doi cum este in prezent, acasa cu copiii lor.
Ce sa intampla cu femeile care sunt ACUM insarcinate si si-au facut anumite planuri privind viitorul lor si al copilului care urmeaza sa vina pe lume? Cu femeile care au cotizat timp de 12 luni pentru impozite si taxe, facandu-si planuri ca timp de 2 ani vor primi 85% indemnnizatie?
Nu este corect fata de aceste familii care au hotarat in urma cu 3 saptamani sau 8 luni anumite lucruri legate de viitorul lor, si care, de la 1 ianuarie 2011 nu se mai pot pune in aplicare.
Este o reala discriminare fata de femeile care vor avea "norocul" sa nasca inainte de 1 ianuarie.
Legea trebuie sa aiba aplicabilitate incepand cu data de 1 octombrie 2011, pentru ca si familiile in care urmeaza, incepand cu data de 01 ianuarie 2011 sa vina copii, sa aiba parte de aceleasi DREPTURI.
Macar din aceste puncte de vedere, daca nu si din considerente morale, aceasta lege ar trebui sa se aplice incepand cu 01 octombrie 2011, sau lasand macar un termen de 40 de saptamani (cat tine o sarcina) de la data cand doresc sa intre in vigoare.

07/12/2010

Autor: Zamora Speranta
Destinatar: Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =