Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Semnaturi "Nu sunt de acord cu aprobarea Rosia Montana 2: Exploatarea cu cianuri, aprobata pentru Certej", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/1 1
Nume Varsta Sex Oras, Tara Data
1. Andronic Alina 23 Iasi, Romania 04/09/2012 13:14
2. Marian Rotaru 51 m Barlad 06/09/2012 06:56
3. nicola adrian m craiova 07/09/2012 12:00
4. Dejeu Calin 37 m Cluj-Napoca, Romania 07/09/2012 18:37
5. Dobre Constanta-Victoriea, Ph.D. 70 f Bucuresti 08/09/2012 17:16
»»
Sint chimist la baza, specialist in biochimie si mai apoi in biologie celulara si moleculara-baza.
Cercetator toata viata de munca, in stiinta biomedicala. Pensionar. Dupa 18 ani repatriat acum 10 ani.
In laborator, pe borcanul de cianura exista Cap-de-Mort si instructiuni detaliate ( un graunte de asa substanta omora pe loc un soarece).
Peste ocean am vazut un documentar cutremurator.Cele filmate se intimplasera acolo.
Sub un pod peste o mica apa curgatoare, pe marginea apei gasite animale moarte. Pe firul apei, la distante mari gasite si pasari nu doar animale salbatice moarte.
Au intrat in actiune cei de la Mediu. In apa curgatoare au gasit CIANURA. Au continuat cercetarea spre cauza aparitiei acelei cianuri in apa. Au ajuns la zona verde, la plante salbatice, pomi salbatici. Intr-un final au ajuns departe pina la bazinul-lac de acumulare lasat in loc de o fosta excploatare miniera pentru aur. In apa acelui lac artificial au gasit cianura.
Lacul era de fapt un mare bazin cu pereti de ciment dar cu fundul nebetonat ci pamint.
Apa depozitata in lac circula prin pamint pina departe, cianurind solul, apa de subsol, si pina la acea apa curgatoare. Din care animalele si pasarile beau si mureau din cauza cianurii.
La fel, animalele salbatice mincau verdele cianurat si mureau prin tufisuri.
Documentarul se termina cu disperata solutie a multiplilor specialisti, sa puna si de fund de beton acelui lac de acumulare. Sperind ca astfel vor opri infiltrarea apei cianurate, in sol luata apoi de plante si pomi; si in apa subterala pina la apa de baut, si ape curgatoare ca acel rau, si bauta apoi de pasari si animale salbatice.
Nimeni insa nu era sigur ca operatia-turnat beton pe fundul acelui lac va avea si succes, va opri practic infiltrarea apei cianurate. In plus, operatia era practic foarte dificila- sa puna fund de beton unui lac plin cu lichid-apa cianurata deci care apa nu putea si 'mutata'.
Peste ocean exploatarea cu cianuri a aurului, interzisa pina la descoperirea unei noi metode.
Nu ma in doiesc, si Canada are aur in muntii sai, dar Gabriel Gold nu ar primi avize de exploatare acolo. I
nitial doar o firma de buzunar, Gabriel Gold Resources fara capital, inscrisa in Romania cu cei 200 lei ceuti de legea-ticalos facuta Romaniei de politicienii sai. Care nu s-au gindit la consecinte-firme inscriindu-se contra 2 milioane lei vechi, deci orice neavenit!
Am citit ca Gabriel ar fi si roman. Daca e edevarat, atunci este ticalos cu tara lui de origine-si daca roman prin ADN dela parinti; cu atit mai mult daca el nascut in Romania.
Acum firma initiala a devenit Gabriel Resources Gold Corporation.
Corporation deci adunind investitori nord-americani, sigur din ambele tari, interesati sa investeasca cind nu pierd. Au prins idea ca 'aur e mai mult decit se credea', ca si alte metale nobille ar fi continute de zacamint. Deci indivizi privati care nu risca sa consume ceva bani daca pot cara aurul Romaniei in sacii lor. Ei stiu, pentru individ sau pentru o tara, Aurul e singura avutie care nu se devalorizeaza niciodata.
Smecherii-Gabriel Gold Corparation, vineaza insa Aurul Romanilor, cu acordul ticalosiei oficialilor Romaniei. Marinarul a pus ochii pe vinzarea resurselor tarii-ce mai exista nevindute azi de catre inaintasii sai de dupa' 89. Ne vorbea natiei, ca unei multimi amorge, ca "Romania trebuie sa vinda ce are, adica resursele naturale, asa el poate scoate tara din criza'. Vorbea asa cind taia salariii (a vrut si pensii, n-a reusit decit 5.5%-pentru sanatatea deja contribuita in timpul muncii dar banii cheltuiti politic si azi-Sept. 2012: contra 1500 lei/ zi, internare fictiva in ambulatoriu, legalizata de Contractul-cadru. Acum, si suspendat de alesi, si destuitit de cetateni, s-a intors repus de a sa CCR politica, si a pornit imediat 'exploatare Cirteju". Multumeste, celor interesati si in asa exploatari in tara lui, ca l-au salvat pe post si ignora complet poporul sau=pe romani, si ca vot in Iulie, si in discurs public dat ambasadorilor tarii, deci sa-l auda tot globul.
Ticalosi cu tara si acei oficiali care au initiat asa-contracte in care tara primeste AUR doar 4% din ce AUR se scoate contra cianura lasata tarii, pe veci.
Si cei are acum au reluat idea-vindut ce tara mai are = bogatiile naturale subterane, o afacere anti-tara lor Romania.
Si toti cei care azi sint oficiali ai Tarii, la putere sau in opozitie, si TAC malc cind permit cianurarea tarii lor sub iscaliturile lor.
Ca oficialii tarii, gindesc la fel si localnicii expolatatiilor : dupa ei potopul, lor sa le fie bine.

O ticalosie generalizata, atingind 67 ani, inceputa de oficiali cu rusii de mina, continuind-o azi cu nord-americani, la schimb cu proptele oferite lor-oficialilor, sa faca ei acasa ce vor cu propria lor tara, cu propria lor natie.
O degradare oficiala impinsa la extrem ce a depasit ca ani deja 2/3 de secol (1945-2012).

In timp ce si romanii ca natiune dorm in picioare de multe secole. Ei merg ca biserica, ce o da Dzeu !. Pentru ca oficialii romani nu au viziune, perspectiva, proiecte pe termen lung.
Dau un exemplu: ungurii romani, prin ungurii pe glob, in specvial cedi emigrati peste ocean deja de un secol, planuiesc zilnic si cum trebuie ca sa ia romanilor Transilvania niciodataa Ungariei) si eventual sa-si reinvie vechea-Mare Ungarie, niciodata o tara ci doar abuziva. Si vor reusi, daca esticii ca oficialii romani dorm in pantofi scumpi cumparati pe ban public.
Indiferent ce li s-ar face, de catre straini, oficialii romani accepta cu lasitate de natie.
Si romanii accepta, laudindu-se cu defectul national ca 'ei pot rabda orice'. A rabda nu e de lauda. A apara este de lauda de sine! In tara adoptiva am invatat ca asa fac cetatenii ei.
Noi romanii nefacind asa, am ajuns sa fim batjocoriti de orice natie...care se respecta pe sine daca vrea in jur exploatare inclusiv de resurse naturale ale altora. Pe ale lor resurse le pastreaza pentru cind resursele naturale se vor fi epuizat pe glob.


De pe vremea dacilor, si a imparatului roman Traian, exploatarea aurului a fost facuta de cotropitori, cu elanul si munca nativilor. Ori imperiul roman s-a sfirsit in sec. 3 e.n.
Daca intrebi pe romani, multi cred vag ca Traian a fost imparatul lor, al stramosilor lor-dacii.
Si atunci deci atit de infiltrat in mintilor autohtonilor-daci mesajul cotropitorilor (romani).
O neinformare si o dezinformare impinsa la extrem si de politica romaneasca, si de scoala romaneasca ambele servind intii pe cotropitori, in sec. trecut incepind cu rusii-comunismul.
Abia la 42 ani deci la jumatatea virstei omului, si doar ca emigrant, am invatat ce trebuia sa stiu invatata in tara mea de catre Stat=oficialii ei, nu doar nespus de parinti : ce e Respectul de Tara-de Steag, ce sint Interesele de Tara, ce e Apararea lor, si de ultimul cetatean al tarii nu doar de oficiali ai ei; in orice situatie; fata de oricine, oricind si cu orice pret.Atunci oficial sau cetatean esti9 respectat ca tara ca natie. Nu cind spui 'yes, sir'. O vei repeta, spunind!
Sentimente natinale insa care inca nu exista la roman, vina e a Statului ticalosit de politicul execrabil inca in 2012. Si dela 1945 (stiu eu).

In chimie nu exista antidot chimic impotriva cianurii. Substanta omoara in concentratii mici in apa si sol deci si prin plante pina la legume si fructe hranindu-se din acel sol, mincate de om.
Acesta va fi rezultatul lasat locului, lasat tarii: CIANURA pe viata, in urma exploatarii aurului cu cianura, tot de catre straini. .. Aruncind Natiei un 4% din expolatatie. Cine a conceput asa-contract, cum se numeste? Ca cine il aplica azi, stim!
Acei mineri localnici bucurindu-se acum ca 'au locuri de munca', vor ajunge sa-si duca viata pe un teren cianurat, si la suprafata si in adinc, pina departe la apa de baut si cea curgatoare. Isi vor parasi locurile de azi lasind in urma lor dezastru natural lasat la schimb cu aurul tarii = aurul lor. Doar Deva Gold nu apartine lui Gabriel Gold. La fel, Rosia Montana.

Putem face mai mult decit sa semnam- 4 - o petitie!
Sa ne rasculam impotriva oficialior acum ocupati fiecare cum isi picteraza ei mai bine tara, in contradictoriu o Gasca cu alta, in fata oficialilor europeni, ca sa sclipeasca ei indivizi nu Tara! Ca astfel ei sa-si mentina avantaje-inclusiv 'departe de lege pentru ce au facut tarii deja' , inclusiv pe tron si cind suspendat de peste jumatate din cetatenii care il si platesc ca oficial.
Sentimentul pe care il traim ca romani ne oripileaza zilnic, ca in comunism. Si acum e la fel, doar ca avem stiri scotindu-le la iveala faradelegile. Inclusiv cu expolatarea aurului. Dar stirile sint mai mult 'show-gargara, nu informare. Stirile nu au informat natia, pe localnici, ce este cianura si ce face unde lasata in sol.

Dr. C-V. Dobre
Raspunde     Recomanda:
6. zvarici georgeta 61 f iasi 08/09/2012 18:01
7. Gherghina Mădălina 33 f Bucure;ti 10/09/2012 08:59
8. vlad 52 m bucuresti 10/09/2012 19:16
»»
ok
Raspunde     Recomanda:
9. florin 45 m romania 10/09/2012 17:45
»»
impotriva exploatarii
Raspunde     Recomanda:
10. Nicola Mihaela f Craiova 12/09/2012 13:32
11. vlad doina 63 f sibiu romania 15/09/2012 22:07
12. Mardale Constanta Felicia 14/09/2012 16:07
13. Mihut Nicolae 47 m Orastie 14/09/2012 16:16
14. ANDREI Zamfir 55 m Bucuresti, ROMANIA 14/09/2012 17:18
15. Negrutiu Viorica f Oradea 15/09/2012 06:47
16. Negrutiu Constantin m Oradea 15/09/2012 06:50
17. Mihai 16/09/2012 12:53
18. ramona s 30 f sibiu, romania 16/09/2012 15:58
19. Bara Bianca Ioana Bucuresti,Romani 17/09/2012 14:31
20. TÂRŞOAGĂ AURORA 44 f Bucuresti, ROMÂNIA 23/09/2012 19:26
21. cristiana 54 f Galati Romania 19/09/2012 12:14
22. raluca 23/09/2012 13:42
23. Mihai Marcela-Ionela 07/10/2012 12:18
24. Ileana 61 f Cluj Napoca 07/10/2012 17:09
25. Balan Adriana 45 f Pecica Romania 08/10/2012 09:41
»»
pana in 1989 am facut totul singuri,interesant ca acum nu mai putem face nimic fara straini ,fara cianuri,fara sa dinamtam muntii,fara sa distrugem fabuloasa noastra istorie.
Raspunde     Recomanda:
26. CĂTUNĂ GEORGE CRISTIAN 39 m Breaza PH 04/11/2012 09:57
27. birceanu mariana 50 f campulung arges 07/11/2012 09:05
28. Mioara Racheleanu 44 f 07/11/2012 16:32
29. Diana 20 f Bacau 08/11/2012 17:17
30. Galea Oana Maria 23 f Campia Turzii, Romania 24/11/2012 15:46
31. Dana Cernat 51 f Iasi, Romania 14/01/2013 20:37
32. Dodu Cristina 30/01/2013 15:30
33. Marian 44 m Constanta 10/04/2013 21:46
34. Andrei Gradinariu 28 m Brașov 28/08/2013 00:46
35. Raluca Ghita 25 f Bucuresti 08/09/2013 23:17
»»
Pentru viitorul meu si al celor dragi mie !
Raspunde     Recomanda:
36. Ardeleanu Cristian 37 m Constanta , Romania 15/09/2013 16:31
»»
NU SUNT DE ACORD .
Raspunde     Recomanda:
37. Chirpac Andreea Viviana 16 f Ploiesti,Romania 25/09/2013 22:04
»»
Ar trebui sa ne iubim tara asta minunata pe care atatia oameni o strica.Avem atatea bogatii si nu stim sa le pretuim.Ce este al nostru trebuie sa fie pastrat,nu sa fie vandut pe bani care se duc imediat.
Raspunde     Recomanda:
38. Tamas Adrian 27 m Bacau 15/10/2013 17:37
»»
FUck off with criminal corporation!...
Raspunde     Recomanda:
39. cetanas andreea ioana 28 f nasaud romania 17/10/2013 13:29
40. Daniela Bogaerts 25/11/2014 18:58
41. Madalina Ciulin 24 f Bruxelles, Belgia 25/11/2014 21:55
42. Enache 26/11/2014 13:45
43. Andreea-Oana Savonea 22 f Galati, Romania 26/11/2014 14:40
44. deliman adriana 25 f timisoara, romania 26/11/2014 17:59
45. Soca Iulian 25 m Bucuresti, Romania 26/11/2014 21:22
46. Vasile Stefan Fekete-Novak 64 m 26/11/2014 21:34
47. viorica dinu f bucuresti 26/11/2014 22:08
48. George Baras 50 m Arad 27/11/2014 02:38
49. Magdalena Dandu f Bicaz, Neamt 28/11/2014 01:52
50. Elena Armanu 32 f Iasi 27/02/2015 17:27
51. chiriac ecaterina 15/05/2015 10:09
52. Floria Nicoleta 33 f Brasov 27/11/2015 23:42
»»
Mai hoo...ca prea dati tara asta "străinilor" ca pe o fila dintr-o carte...nu e logic,pai si istoria noastră ? dragi "alesi" ai neamului ca eu recunosc ca nu votez până nu se schimba ceva in sistem,imi asum....pe ritmuri de manele s-or fi întrebat cei ca Stefan si multi altii ca el ,cred.adresându-se tarisoarei Si daca mor tu cui ai să-i ramai!,sarcastica fiind(îmi place orice gen muzical,sa nu fiu interpretata gresit) ma cam ia paranoia,nu-mi vine sa cred uneori,ca la noi "la nimeni"...nu cred,as avea multe de spus da nu va pierdeti voi" timpul cu mine,eu sunt un număr din "tara" atât nu?ma bucur ca asa putem fi uniti nu e doar patria lor e si a noastră a fiecărui cetățean român,de obicei nu comentez dar la proiectul acesta nu m-am putut abtine,e prea prea de tot gata....semnez cu placere
Raspunde     Recomanda:
53. Butura Adrian m Cluj Napoca 18/06/2016 13:02
54. Steluta Ramona Maria Ramboiu 76 f Cluj-Napoca, Romania 18/06/2016 16:29
55. FRUM GABRIELA cluj-napoca 18/06/2016 18:12
56. Sorin-Mircea Cosoveanu 18/06/2016 18:33
57. Emil Denes 35 m Ardeal' 19/06/2016 07:02
»»
De ce trebuie sa ne exploateze altii bogatiile tarii. Tradatorii de tara si de neam vor da socoteala!!!!
Raspunde     Recomanda:
58. Monica Albu 60 f 19/06/2016 10:35
59. Bia Tudor m Cluj Napoca 19/06/2016 13:56
60. Cornel Fugaciu 60 m Medias, ROMANIA 19/06/2016 14:06
61. Culcitchi Radu 61 m Cluj 21/06/2016 13:25
62. gheorghe marginean 37 m cluj napoca 21/06/2016 23:04
63. nume privat f 07/11/2018 01:23
64. nume privat 64 f Romania 07/11/2018 17:59
65. nume privat 29 f Hunedoara, Romania 09/11/2018 08:51
»»
Otraviti tot si zona si oamenii, nu lasati sa se intample asa ceva!!
Raspunde     Recomanda:
66. nume privat Hunedoara 11/11/2018 13:42
Petitie, semnaturi in format: xls  pdf
Pagina 1/1 1