Prima pagina » Petitii online » Petiţie pentru eliminarea finanţării de la bugetul de stat a Academiei Oamenilor de Ştiinţă, Academiei d...

Petitie: "Petiţie pentru eliminarea finanţării de la bugetul de stat a Academiei Oamenilor de Ştiinţă, Academiei de Ştiinţe Tehnice şi Academiei de Ştiinţe Medicale"

Academia Oamenilor de Ştiinţă, Academia de Ştiinţe Tehnice şi Academia de Ştiinţe Medicale reunesc 490 de membri titulari care pretind o rentă viageră plătită de la bugetul de stat, deşi majoritatea acestor membri nu au publicaţii care să aibă vreo relevanţă pe plan internaţional sau invenţii aplicate în economie. Prin Academia Oamenilor de Ştiinţă vor să ia rente viagere politicieni care au participat la crearea ei, cum ar fi Ecaterina Andronescu, Aurel Ardelean, Petru Andea, Anghel Stanciu, Ion Iliescu, Valeriu Tabără, Irinel Popescu, Ion Solcanu, Răzvan Theodorescu. Susţinerea prin bugetul de stat a acestor academii ar ridica la rang de politică naţională promovarea imposturii ştiinţifice şi a pseudoştiinţei, a traficului de influenţă politico-academică în locul recunoaşterii şi promovării adevăratelor valori ale ştiinţei din România.

Prin Ordonanţa de Urgenţă 79/2010, guvernul a anulat finanţarea din fonduri publice a acestor academii. Pentru a fi definitivă, această anulare trebuie votată şi de parlament, acolo unde printre membrii comisiilor care trebuie să ia această decizie se află, într-un conflict evident de interese, unele persoane care beneficiau de rentele viagere din aceste academii.

Prin prezenta petiţie, susţinem adoptarea de către parlament a eliminarea finanţării de la bugetul de stat a Academiei Oamenilor de Ştiinţă, Academiei de Ştiinţe Tehnice şi Academiei de Ştiinţe Medicale, prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 79/2010.

29/09/2010

Destinatar: Parlamentul Romaniei