Prima pagina » Petitii online » Absolventii YPS3, bataia de joc a guvernului

Petitie: "Absolventii YPS3, bataia de joc a guvernului"

Statul roman prin programul Phare a pregatit pe bani europeni tineri care la finalizarea studiilor urmau sa fie reincadrati in administratia romaneasca. La sase luni de la finalizarea studiilor stagiarii YPS3 sunt inca acasa si neplasati. Guvernul roman refuza sa aplice o lege in vigoare, OUG 92/2008 aprobata prin Legea 135/2009, prin aceasta ne duce cu gandul la un stat totalitar in care arbitrariul este o regula.
Tinerii au fost ademeniti de Guvernul roman cu o cariera de succes in administratia romaneasca. Multi si-au parasit familiile, serviciul, viata de zi cu zi pentru a urma cursurile organizate la INA, nutrind speranta la un trai decent, conform pregatirii si muncii depuse. Aceste sacrificii sunt ignorate cu nonsalanta de guvern, batandu-si joc de cea mai de pret bogatie a tarii, tinerii. Cum sa nu emigram in alte tari, daca statul in care traiesti si cu care ai o relatie de natura contractuala reglemetata prin lege, isi bate pur si simplu joc si refuza sa-si indeplineasca angajamentele. Nu noi am creat acest program, ci pur si simplu, datorita pregatirii si admiterii in urma unui examen extrem de serios, am fost selectati sa contribuim la modernizarea administratiei romanesti. Vina noastra este ca ne-am acordat increderea unui stat inamic propriilor valori. Acesta reprezinta un gest disperat al unor tineri care aveau speranta unui trai decent si care au ajuns bataia de joc a guvernului, traind fara asigurari sociale si de sanatate, la mila parintilor, unii chiar cu credite la banci. Va rugam sa verificati aceste informatii la ANFP si pe site ul yps.ro .

22/08/2009

Destinatar: Guvernul Romaniei