Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Sistemul de EXAMINARE pentru obtinerea PERMISULUI de conducere
image

Petitie: "Sistemul de EXAMINARE pentru obtinerea PERMISULUI de conducere"

Facebook share

Consider ca modul de examinare practicat inainte era un sistem mult mai bine pus la punct decat cel actual. Pretextul sub care acest sistem a fost schimbat a fost asteptarea mult prea lunga a candidatilor de la momentul inregistrarii si pana in momentul examinarii si s-a vrut un sistem in care aceste formalitati sa decurga mult mai repede. Insa se poate demonstra ca noul sistem este CEL PUTIN la fel de lent ca cel anterior.
Noii candidati se inregistreaza (isi depun dosarele) si sunt programati la proba practica(traseul) dupa 2 luni sau chiar mai mult. Initial aceste programari erau de aproximativ 15 zile. De ce s-a ajuns de la 15 zile la aceste intervale imense? Datorita faptului ca acest sistem este PROST gandit, este un sistem defect si inutil. Iata ce nu a fost luat in considerare in gandirea noului sistem! Candidatii care isi depun dosarele amana momentul examinarii la proba teoretica (sala), chiar daca si-au depus dosarele si ar putea conform acestui nou sistem sa se prezinte la proba teoretica chiar din ziua depunerii dosarului. Aceasta amanare provoaca ocuparea locurilor pentru proba practica (pentru ca dupa cum se stie programarea se face pentru proba de traseu si nu pentru cea de teorie, asa cum era in sistemul anterior), fapt ce duce la programarea mult mai tarzie a urmatorilor candidati care isi depun dosarele. Cei care astfel tin inutil locurile ocupate de obicei se prezinta la proba teoretica cu o zi inainte de ziua in care sunt programati pentru proba practica, multi dintre ei nereusind nici macar sa treaca acest examen de teorie. Deci practic locurile sunt ocupate fara rost, totul ducand la o pierdere de timp inutila.
Greseala in alcatuirea acestui nou sistem a fost faptul ca nu s-a luat in considerare un aspect foarte important, si anume mentalitatea masei majoritare a candidatilor. Cei care se programeaza la traseu (adica cei care isi depun dosarele) nu o fac pentru ca sunt pregatiti, ci pentru a ocupa aceste locuri pentru examenul de traseu din timp, considerand ca se pot pregati in acest interval pentru examenul de teorie.
S-a ajuns exact unde eram si inainte, la o asteptare de 2-3 luni pana la examenul de traseu si partea proasta este ca acest interval va creste progresiv, odata cu numarul celor care tin locurile ocupate si pica proba teoretica. Ei raman in lista celor care se vor reprograma (atata vreme cat este valabila fisa de scolarizare, nu vor renunta sa se reprogrameze), lista la care insa se adauga si noii candidati. Astfel timpul de asteptare va deveni din ce in ce mai lung, atat timp cat cei care se vor inregistra pentru traseu nu se vor prezenta la examenul de sala cat mai repede posibil.
La toate acestea se mai adauga asteptarea complet inutila de 15 zile din momentul unei posibile respingeri la examenul de traseu. Practic vorbind o persoana care isi depunde dosarul si se prezinta la examenul de teorie in aceeasi zi are de asteptat aproximativ 2 luni pana la examenul de traseu, iar in ipostaza unei eventuale respingeri la examenul de traseu, este nevoita sa astepte alte 15 zile pana cand se va putea reprograma (adica pana cand ii este ingaduit sa se prezinte din nou la examenul de sala), urmand o noua asteptare de aproximativ 2 luni din momentul reprogramarii si pana la al doilea examen de traseu. Deci iata unde s-a ajuns!

Un al doilea aspect pe care as vrea sa tratez in aceasta petitie ar fi revenirea la metoda anterioara, prin care candidatul care este declarat admis la examenul de teorie are dreptul de a se prezenta de doua ori la examenul de traseu.
Exista candidati care se prezinta pentru prima data la examenul de traseu si nu sunt familiarizati cu metoda de examinare. Multi dintre ei nu au mai auzit de sintagma de "conducere demonstrativa". De asemenea, emotiile pot avea un efect destul de important pentru candidatii care dau acest examen pentru prima data. Sunt de parere ca, chiar daca se cunoaste aplicarea regulilor de circulatie, sunt mult mai multi factori care pot influenta desfasurarea acestei probe. De aceea in vederea admiterii la examenul de obtinere a permisului de conducere, consider ca intre cele doua probe nu trebuie sa existe o legatura de excludere reciproca.

09/03/2009

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: celor care au elaborat acest sistem
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 11/04/2019
Bună! În momentul de față s-a ajuns să aştepți 5 luni pentru a da traseul, mi se pare foarte mult.

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =