Prima pagina » Petitii online » Militienii sa plece din politie

Petitie: "Militienii sa plece din politie"

Toti militienii care au incalcat flagrant, in mod grav drepturile omului inainte de 1989 (prin natura profesiei lor, toti, fara exceptie au savarsit abuzuri) sa fie determinati sa iasa la pensie sau sa-si dea demisia onorabil. Din cauza acestora, imaginea politiei si drepturile cetatenilor sunt patata si respectiv incalcate, din cauza metehnelor, reminiscentelor trecutului.
Majoritatea ocupa functii de conducere in aparatul central de la interne si de la inspectoratele judetene de politie. Drept dovada a ineficacitatii militienilor stau numeroasele plangeri ale cetatenilor nemultumiti de activitatea politiei (condusa de militieni). Au inca acea aversiune fata de cetateanul onest si simplu care isi castiga existenta cinstit. Fiind condusi de tarele trecutului, militienii incearca, fara succes sa se adapteze la modernitate, afisand in relatia cu cetateanul un aer superior, atotstiutor, ironic (unii dintre ei avand in cel mai bun caz o scoala de militie, unde au invatat sa bata oameni nevinovati, sa minta etc., si o facultate la f.f. facuta cu bani la batranete). Mai mult, acestora li se acorda din banii nostri, ai contribuabililor, salarii compensatorii de sute de milioane, basca salarii in timpul profesiei de zeci de milioane. Drept merit pentru pumnii dati in populatie si cercetarilor ilegal si neprofesionist facute in urma plangerilor cetatenilor. Mentinerea MILITIENILOR in functie atarna ca un lant greu de picioarele comdamnatului, pe gatul poporului roman, si asa destul de umilit si obidit. Semnati, caci glasul celor nedreptatiti va fi ascultat numai daca va fi fost strigat in cor!

10/03/2009

Destinatar: Presedentia Romaniei