Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Interzicerea votarii la persoanele care lipsesc din tara doi ani consecutiv
image

Petitie: "Interzicerea votarii la persoanele care lipsesc din tara doi ani consecutiv"

Facebook share

Deoarece persoanele (si)cu cetatenie romana care din diverse motive lipsesc din tara o perioada mai lunga de un an de zile, consecutiv, nu mai pot avea capacitatea psihologica de a fi conectate la realitatea socio-politica din tara, prin lipsa de informatii reale interpretate (procesate) functie de cultura si trairea personala a tuturor evenimentelor, acestea sa nu mai voteze.
Sunt o persoana de 56 de ani, am participat la Revolutia din decembrie 1989, batuta si incarcerata la Jilava, si am iesit in strada la momentele acelea cu revolta adunata in constiinta si sufletul meu de samavolniciile si dictatorialitatea unui regim impus, si hotararea de a inlatura acel regim politic. Vroiam, desigur si recunoasterea votului meu si al romanilor asa cum el era dat, si nu furat. Au murit oameni, printre acestia multi tineri, pentru ca votul nostru sa fie respectat, si NOI SA CONTAM!
Iarasi hotarasc altii pentru mine ?
Interzicerea votului acelor persoane care au ales sa se stabileasca pe alte meleaguri si nu traiesc aceeasi viata ca noi, aici in tara, pare nedemocratica, si ar contrazice principiile pentru care s-a murit in dec 1989, dar si noua, cei ramasi in tara, ni se face o nedreptate, prin faptul ca aceste persoane ne obliga pe noi sa traim aici acasa, asa cum hotarasc ele. Aceste persoane, care lipsesc din tara mai mult timp se conecteaza psihologic si spiritual la relatiile de viata din locurile in care traiesc, pierd contactul cu realitatile noastre si de aceea pot fi usor influentate de propagandele unui candidat sau a altuia. Eu traiesc in Franta de 5 ani si uitindu-ma atunci CIND AVEAM TIMP (!!!!!) la t.v.r. international sau la vreun canal romanesc din cele pe care le prind, mi-am dat seama ca nu pot sa-mi fac o parere corecta, si am hotarit sa-i las pe cei din tara sa hotarasca ei pentru ei, desi cu 5 ani de zile in urma cand am votat aveam o convingere clara in legatura cu candidatii din acel moment. Sa fim corecti, pe nestiinta noastra mizeaza cei ce vor puterea!

13/12/2009

Autor:  
Destinatar: catre votanti
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =