Prima pagina » Petitii online » Petiție pentru un buget local adecvat priorităților cetățenilor sectorului 6

Petitie: "Petiție pentru un buget local adecvat priorităților cetățenilor sectorului 6"

SCRISOARE CĂTRE PRIMĂRIA SECTORULUI 6

pentru un buget transparent care să răspundă nevoilor și priorităților locuitorilor sectorului 6

Stimate Domnule Primar,
Stimați consilieri,

Este Primăria Sectorului 6 o instituție transparentă și deschisă la dialog? Ne punem această întrebare după refuzul dumneavoastră de a discuta cu locuitorii acestui sector bugetul local, buget care ne influențează în mod direct pe fiecare dintre noi.

În situația în care în sector încă se regăsesc:
• străzi fără trotuare,
• străzi neasfaltate,
• parcuri lăsate în paragină,
• clădiri abandonate și neutilizate în gestiunea administrației locale,
• mașini abandonate, parcări insuficiente,
• mulți câini fără stăpân.

Ne întrebăm de ce ați considerat prioritară construirea a două statui în valoare de 2.3 milioane de euro în sectorul 6? Deși nu ne îndoim de bunele dumneavoastră intenții, vă informăm că altele sunt prioritățile locuitorilor sectorului 6 în acest moment. Vă rugăm să țineți seama de ele și să le colectați în cadrul unei dezbateri publice pe care v-am solicitat-o și pe care ați refuzat-o.

Doriți să ascultați cetățenii sectorului 6 și să fiți aproape de nevoile acestora?
Dacă răspunsul este afirmativ, atunci vă invităm să reveniți asupra deciziei dumneavoastră și să organizați o dezbatere publică pentru ca locuitorii sectorului 6 să își poată exprima opiniile și prioritățile, să poată cere clarificări asupra bugetului propus și a modului în care Primăria a decis domeniile de investiție, etc.

Vă remintim de asemenea că necesitatea reamenajării parcului Istru v-a fost deja semnalată prin cererea nr. 30397/29.09.2011 către Consiliul Local sector 6, prin cererea nr. 7749/12.10.2011 către ADPDU s.6 și prin propuneri scrise depuse la conducerea ADPDUs.6 în audiența din data de 25.11.2011, propuneri primite favorabil de această instituție publică. Însă până acum nu am primit un răspuns scris concret legat de acest proiect iar perioada legală de răspuns de 30 de zile a fost de mult depășită la toate cererile sus-menționate.

Vă reamintim de asemenea că necesitatea reabilitării Cinematografului Favorit a Centrului Cultural European Favorit cum doriți să-l redenumiți - și până atunci asigurarea pazei și a securității integrității clădiri și a locuitorilor din zonă v-au fost deja semnalate prin cererile și petițiile care v-au fost adresate. Toate aceste petiții: 26 306/30.08.2011, 35980/17.11.2011, 36032/18.11.2011, 3479/31.01.2012 au rămas în ciuda revenirilor noastre fără răspuns.

În plus, în ședința consiliului local din 31.01.2012 ați votat bugetul local al sectorului 6 fără a-l aduce la cunoștința publicului cu 30 de zile înainte, fără a organiza dezbaterea publică cerută de o organizație non-guvernamentală legal constituită și fără a ne răspunde concret dacă suma necesară refacerii parcului Istru este prevăzută în acest buget local pe 2012 sau cum anume se integrează fondurile alocate în 2012 în întregul proiect al Centrului Cultural European Favorit.

Cu speranța că veți iniția dialogul cu cetățenii cartierului interesați de modul în care se cheltuiesc banii publici, vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare și pentru dezbatere publică.

Grupul de Inițiativă Civică Callatis Drumul Taberei
Persoane de contact: Elisabeta Blaga, Delia Mihalache, email: eldoblagasm@yahoo.com, delia_mih@yahoo.com
Blog: callatis-drumultaberii.blogspot.com

Grupul Inițiativa Favorit