Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petiție privind sancționarea pe cale legală a primarului Ploiestiului, Andrei Volosevici, vinovat pentru st...
image

Petitie: "Petiție privind sancționarea pe cale legală a primarului Ploiestiului, Andrei Volosevici, vinovat pentru starea drumurilor din Ploiesti!"

Facebook share

Dragi șoferi ploieșteni,
Băi, proștilor care suntem!

Am o mașină marca Ford Focus, fabricată în 2007. Leasing, deci nu o am încă, dar va fi a mea într-o zi! Mașina e pe firmă, dar e firma mea, care nu o duce foarte bine, la fel ca toate firmele unde nu se fură. Practic, am luni când nu iau salariul pentru a putea acoperi rata la leasing (ăsta e avantajul celor care au mai multe joburi)! Până în 2007, am circulat cu două dacii, una fabricată în 1985, a doua în 2003. Asta, ultima, fusese însă taxi și avea peste 120.000 de kilometri la bord când am luat-o! Am trecut prin toate fazele umilinței ca șofer de dacie. Am învățat, deși urăsc mecanica, să repar dacii prin telefon, de-atâtea ori am fost nevoit să intervin. De-aia, iubesc mașina asta pe care o plătesc acum atât de scump! Achit o rată lunară de 2000 de lei și mai am un an și jumătate de chin. Probabil mulți dintre voi sunteți în aceeași situație sau aveți un raport asemănător cu mașinile voastre, pe care nu le considerați doar fiare. Pe mine, la fiecare groapă care nu mai poate fi evitată, mă doare inima! Am devenit un pericol pentru pietoni și pentru ceilalți participanți la trafic, pentru că, încercând să evit gropile din carosabil, pe care nu ai cum să le reții, pentru că apar zilnic altele, mai întinse și mai adânci, nu mai sunt la fel de atent la ce se întâmplă în jurul meu. Zilele trecute era să acroșez un pensionar care o luase pe stradă pentru a evita, la rândul lui, o baltă de pe trotuar. Ieri, evitând o groapă printr-o manevră bruscă, am dat într-o baltă și am stropit pe pantaloni o doamnă care aștepta autobuzul. Tot de curând, oglinda mea a făcut cunoștință cu oglinda mașinii altui cetățean al Ploieștiului. Amândoi eram în centru și încercam să evităm câte o groapă, eu pe sensul meu, el pe al lui. Uite-așa, de două-trei luni, sunt în pragul infarctului. Am ajuns să mă gândesc serios, când nu am multe drumuri de făcut, să-mi las mașina acasă. Ajung la serviciu nervos, nu-mi mai pot controla limbajul în trafic, era să mă iau la bătaie cu alți șoferi de câteva ori, simt că explodez. Știu, e un personaj la etajul al treilea al Casei Gri care ar da toți banii, la fel ca antecesorul său, pentru a-mi vedea capul explodând!
Azi, înainte de a scrie acest text, am decis să-l aduc pe Volosevici la bară, acolo unde-i place lui mai mult. Nu promovez, deși ar trebui să fiu primul care o face, acea acțiune de strângere de semnături împotriva primarului, deși mi s-au propus bani frumoși pentru asta. Pur și simplu, ca cetățean al Ploieștiului și votant al acestui habarnamist, care a ajuns la un asemenea grad de aroganță încât nu mai consideră necesar nici măcar să se consulte cu vreun specialist, trebuie să fac ceva. De aceea, voi promova o acțiune care vizează responsabilizarea primarului și a funcționarilor, prin atragerea răspunderii civile și penale pentru cei care aveau drept sarcină întreținerea drumurilor din Ploiești. Nu rezultatul acțiunii mă preocupă neapărat, e vorba mai degrabă de efectul placebo al acesteia. Mă gândesc că, deși o să leg în continuare imaginea lui Volosevici de o chestiune funerară la fiecare groapă pe care o voi lua, mă voi simți mai bine știind că am făcut ceva, am protestat cumva. Dacă vreți să vă alăturați protestului, sunteți bineveniți. Îl voi promova timp de câteva săptămâni, aici, în ziar, pe blog, la emisiunea mea de la Prahova TV. Repet, nu aștept nici un rezultat concret (asta ar însemna să fi început deja să trăim într-o țară normală), dar o știre care începe cu ”10.000 de șoferi din Ploiești l-au acționat în judecată pe primarul localității, Andrei Volosevici, pentru gropile din carosabil” mă va face să exclam, între două gropi: ”daaa!”
Nu i-am adresat această scrisoare lui Volosevici dintr-un motiv foarte simplu: a încerca să port un dialog cu acest om e ca și cum aș vorbi cu un perete! Ba, cred că aș avea rezultate mulțumitoare de la un perete!

11/02/2010

Autor:  
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 18/02/2010
Petitia lui Patraru privind gropile din Ploiesti are deja 600 de semnatari. Semneaza si tu!
http://www.ph-online.ro/component/k2/item/1262-petitia-lui-patraru-privind-gropile-din-ploiesti-are-deja-600-de-semnatari-semneaza-si-tu

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =