Prima pagina » Petitii online » CFR să preia calea ferată București Oltenița!

Petitie: "CFR să preia calea ferată București Oltenița!"

Calea ferată București Oltenița îngâtuie pe tronsonul dintre Gara Titan Sud și Gara București Sud traficul rutier al capitalei pe Șoseaua Gării Cățelu și pe Șoseaua Dudești-Pantelimon.Dorim trecerea magistralei în administrarea CFR și raderea Gării Titan Sud și a Gării București Sud și a tronsonului dintre Gara Titan Sud și centura feroviară al magistralei 801 să fie mutat terminalul capitalei în Gara Obor.În același context dorim modernizarea magistralei 801 pentru viteze de maxim 150 km/h și extinderea acesteia până la Călărași.Cât privește linia 103 pe Șoseaua Industriilor sensul Isovolta Republica nu există trotuare în stațiile de autobuz,orice coborâre "lansând" călătorii direct în calea ferată.Și în ce privește linia 246 stăm îndesați în picioare în autobuze și dacă prindem stop la traversarea căii ferate vai și-amar!Dorim în contextul preluării de către CFR a magistralei 801 și a raderii tronsonului dintre Gara Titan Sud și centura feroviară prelungirea terminalului Republica al liniilor 36,46 și 56 până la intersecția Șoselei Gării Cățelu cu Șoseaua Industriilor,context în care intersecția Bulevardului Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 să aibă girație și stațiile de tramvai Bulevardul 1 Decembrie 1918,Grup Industrial Titan și Republica de pe Bulevardul Basarabia și Bulevardul Basarabia de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 să fie dotate cu peroane modernizate și stația de tramvai Faur să fie desființată.Și în ce privește intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu Strada Iacob Felix dorim girație în care să conveargă Strada Iacob Felix,Bulevardul Ion Mihalache,Bulevardul Banu Manta și Strada Barbu Ștefănescu-Delavrancea.Întrucât linia 46 se autoîncalecă în Piața Victoriei dorim în consecință raderea liniei de tramvai pe tronsonul dintre Bulevardul Ion Mihalache și Șoseaua Nicolae Titulescu al Străzii Iacob Felix și modificarea traseului de pe Șoseaua Mihai Bravu până la terminalul Pasaj Colentina dat fiind că pe traseul Strada Buzești Piața Victoriei Bulevardul Iancu De Hunedoara Șoseaua Ștefan Cel Mare e dublată de magistrală de metrou.Și la intersecția Străzii Iacob Felix cu Bulevardul Ioan Cuza dorim raderea liniei de tramvai în vederea prelungirii liniilor 42 și 45 de pe Strada Buzești pe Strada Berzei până la terminalul Vasile Pârvan.Să nu mai zic că pe tronsonul dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Bulevardul Ion Mihalache al Străzii Iacob Felix nu avem în calitate de pietoni loc pe trotuare de mașini parcate pe trotuare neexistând spațiu pe carosabil pentru staționare din cauza liniei de tramvai.Dorim astfel asfaltarea integrală a Străzii Iacob Felix și lărgirea integrală a acesteia la 4 benzi.Cât privește cuplul de blocuri M4-B1 rog în contextul modernizării Străzii Iacob Felix construirea unui bloc nou cu același număr de apartamente în care să existe numai apartamente cu două camere în vederea demolării cuplului de blocuri existent.Pe lângă că există garsoniere în blocul M4 mai sunt și fără balcon la etaj.În plus dorim să aibă noul bloc scările în Strada Iacob Felix.Orice proprietar de apartament din capitală are nevoie de confort decent și existența garsonierei într-o capitală cu trafic rutier îngâtuit de treceri la nivel cu calea ferată,de intersecții cu mai mult de 4 străpungeri semaforizate și de tronsoane ale liniilor de tramvai pe care nu există benzi proprii mașinilor și în care există adrese izolate între șinele de tren și stăm îndesați în picioare în tramvaiele Tatra,în troleibuze și în autobuze și în care există stații de tramvai cu peroane nesecurizate și fără peroane existența garsonierelor e cireașa de pe tort încălcând dreptul comunității la un confort decent.Petiția are nevoie de susținere.Oameni buni!Gândiți la fel!Simțiți la fel!

27/01/2019

Destinatar: Primăria Capitalei,Ministerul Transporturilor