Prima pagina » Petitii online » Romani, va implor, salvati Romania, demascati coruptii, mafiotii, hotia si abuzurile

Petitie: "Romani, va implor, salvati Romania, demascati coruptii, mafiotii, hotia si abuzurile"

Suntem bombardati zilnic cu noi si noi stiri venite parca de pe o alta planeta si nu ne vine sa credem ca suntem contemporanii si poate coautorii unor fapte de neimaginat pentru un om normal cu un minimum de educatie si bun simt. Dupa douazeci de ani de necontenita consolidare a institutiilor si structurilor statului descoperim, nu fara surprindere, ca totul e putred, gaunos, cangrenat. Sunt convins ca unii dintre noi, si ma gandesc in primul rand la cei care dintr-un motiv sau altul au avut ghinionul sa treaca pragul acestor institutii, mai stiau sau macar banuiau imensa mizerie din spatele aparentelor. Incercati sa va imaginati ca din dorinta de purificare toti acei inalti sau mai scunzi functionari publici ar imbraca, sa spunem haina monahala (sau alta uniforma mai putin pretentioasa din punct de vedere moral) cate manastiri (sau, de ce nu, penitenciare) ar trebui ctitorite in frumoasa noastra tarisoara si in acelasi timp cate locuri vacante ar ramane in institutiile statului. De neimaginat.
Nu am inteles niciodata rolul acelui juramant pe care il depun majoritatea celor la care ne referim si pe care, dupa cum se vede, il incalca fara sa clipeasca macar. Problema cea mai complicata si mai greu de rezolvat (dupa parerea mea) este cea din justitie unde toate nedreptatile si abuzurile raman nepedepsite neexistand un mecanism de evaluare a corectitudinii hotararilor instantelor judecatoresti, judecatorii fiind se pare oameni perfecti care nu pot sa greseasca sau nu pot fi influentati, presupunere absolut eronata dupa cum ne demonstraza viata si realitatea. Despre alte institutii cum ar fi politia, parchetul, primarii, etc. nu are rost sa mai discutam, ecranele televizoarelor si presa scotand in evidenta nenumarate exemple in acest sens.
Care este rezultatul activitatii acestor structuri si personaje malefice ? Simplu, se vede cu ochiul liber si subliniez aici:
1. saracia in care traieste jumatate din populatia Romaniei (in Romania gasim conform unui studiu UE doua din cele mai sarace trei euroregiuni).
2. nivelul calitativ dezastruos al invatamantului a carui depreciere continua.
3. in sanatate situatia se prezinta cam la fel, coplata fiind se pare masura care va trimite si medicii de familie spre institutia somajului, iar pensionarii spre cimitir.
Spatiul si timpul nu ne permit sa abordam si alte domenii care in Romania functioneaza in sensul invers acelor de ceasornic, (apropo, daca cineva stie un domeniu de activitate unde totul decurge normal, sa ne anunte si pe noi). Din punctul meu de vedere pentru toata aceasta stare de lucruri exista si vinovatul, care nu este deloc greu de identificat. Acesta este clasa politica. Fara sa fii un profund analist politic sau sa ai calitati paranormale realizezi ca aceste organizatii existente in Romania si denumite partide politice au un caracter profund mafiot si care odata ajunse la putere se lupta pentru fiecare functie, scaun, local sau central mai abitir ca gruparile interlope pentru zonele de influenta din cartierele marilor orase.
Ma intreb mereu, ce cauta in Parlament si Guvern oamenii de afaceri care in mod normal ar trebui sa fie in mijlocul angajatilor sa gaseasca mereu solutii la problemele care apar in aceste vremuri grele pentru firme, din pacate raspunsul nu poate fi decat unul singur, recuperarea investitiilor politice nu prea este posibila de pe margine, trebuie sa intri in "acvariu" sa inveti regulile, cat primesti, cat pastrezi, cat dai.
In ce priveste institutia fundamentala a democratiei, am numit aici Parlamentul, are cateva reguli care ascund in spatele lor adevaratul caracter al celor care le-au propus si votat. Nu pot sa cred ca in Romania exista un loc de munca unde:
1. daca vrei te prezinti daca nu, tot aia e.
2. iti intocmesti singur regulile (Regulamentul Camerei - care o fi ea)
3. iti fixezi singur salariul(!!!) si pentru viitor, si pensia.
4. despre cazare, diurne, deplasari in strainatate cu sau fara rost, birouri teritoriale (unde nu prea il gasesti) cu sofer si secretare, consilieri, sume forfetare, etc..
5. daca intamplator parlamentarul este prezent la serviciu constatam ca principalele preocupari ale domniei sale sunt: 1. cititul presei; 2. scobitul in nas urechi si alte orificii disponibile; 3. somnul obligatoriu de voie, se pare; 4. altele (tropaitul, vizita la bar, jocul cu calculatorul, introducerea unui carton intr-o fanta, jocul cu bilute abe si negre, se face conform instructiunilor primite de la sefi). In teritoriu lucrurile sunt mai complicate si includ: taiat panglici, strangeri de maini, mese festive, vizite primarii, obiective turistice, bordeluri si golit portbagajul. Alte preocupari parlamentare gasiti in inregistrarile DNA sau in presa. Vreau si eu in Parlament, cat ma costa?
Despre Guvern ce sa mai spunem, mai ales ca o parte din ministri sunt si parlamentari asa ca nu e greu de banuit ce fac si cum gandesc. Chiar sa nu banuiasca nimeni ca anual se pierd miliarde de euro prin nevalorificarea imensului potential agricol al Romaniei atat in productia vegetala cat si in zootehnie, singura problema este ca nu are cine sa indrume producatorii ce trebuie sa cultive, soiurile, tehnologia, rase de animale, conditii de crestere, constituirea de asociatii de producatori, etc..
Accesarea fondurilor europene ramane in continuare secret de stat pentru multa lume, cui foloseste? Mai ales ca la toate institutiile din tara, inclusiv la nivel de comune, exista compartiment de integrare europeana. Numirile in functii pe criterii politice si clientelare constituie practic trafic de influenta si abuz in serviciu, asa se face ca am avut ministri electronisti la agricultura, contabili la ape si sanatate, etc..
Ce trebuie facut? Pe termen scurt probabil ca Guvernul, decat sa stimuleze productia, va continua sa caute noi surse de finantare pentru pensii si salarii, va gasi noi mijloace de impozitare, va majora impozitele existente, ne va face viata mai grea. Vom continua sa importam carne, lapte, cereale, flori, zahar, tutun, etc. si multe alte produse care pot fi preluate si de la producatorii interni daca nu ar leza interesele unor importatori cu ramificatii si influente tot in clasa politica.
Una din marile escrocherii puse in functiune in ultimii ani este si sistemul de furnizare, achizitie, distributie si desfacere a energiei electrice din Romania (baietii destepti) prin care noi romanii platim energia la un pret mult mai mare decat strainii care importa energia din Romania. Se pare ca nimeni nu poate sa rezolve aceasta situtie anacronica, baietii sunt intangibili, nu a reusit sa ii clinteasca nici presedintele Basescu, preocupat candva de baietii destepti. Nu cumva si ei sunt cu ramificatii in clasa politica? Raspunsul nu poate fi decat pozitiv.
Romania este foarte bolnava, aceste animale de prada au o foame nemasurata, se considera intangibili, de neinlocuit, de neatins. Oare, asa sa fie? Priviti cu atentie in jurul vostru, am ramas saraci, au vandut tot, inclusiv subsolul tarii, inclusiv bucati din Marea Neagra, datoria externa este imensa, pamantul ramane necultivat, crescatorii de animale sunt pe cale de disparitie, jaful din paduri continua, dreptatea se mai poate obtine la Haga.
In Romania la ora actuala majoritatea preturilor sunt mai mari decat in tarile occidentale in timp ce veniturile sunt de cateva ori mai mici.
Daca mai aveti o farama de speranta in dumneavoastra semnati aceasta petitie, iar cei mai curajosi si hotarati sunt rugati sa se inscrie in asociatia cu nume provizoriu "Salvati Romania", asociatie ale carei obiective le vom stabili impreuna avand ca principal scop demascarea si inlaturarea abuzurilor, jafului, coruptiei, pedepsirea vinovatilor si reconstructia Romaniei pe baze noi cu adevarat democratice.

24/03/2010

Autor: