Prima pagina » Petitii online » il vrem Patriarh pe Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan

Petitie: "il vrem Patriarh pe Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan"

Un om caruia ii pasa de oameni (chiar si de alte religii), care ofera ajutor in miez de noapte, care poarta la gat o cruce din lemn desi ar putea fi din diamante... un om care iubeste oamenii.... un om al lui Dumnezeu care sigur avea alta reactie vizavi de cele petrecute in clubul Colectiv. Atata timp cat a fost primul care a intins o mana musulmanilor refugiati, nu cred ca ar fi respins oameni care merg la club. Avem nevoie de un conducator adevarat nu doar la carma tarii! Avem nevoie de un conducator in fruntea BOR, care sa nu impuna in biserici cu cine sa voteze enoriasii! Avem nevoie de un Patriarh care sa nu foloseasca banii statului in scopuri personale... Avem nevoie de preoti carora sa nu le fie frica sa fie preoti din cauza ordinelor de sus... avem nevoie de oameni! De ce sa urmeze cine vor ei? Doar noi, cei care iesim in stada putem schimba asta. Noi exclusiv pentru ca Sfantul Sinod nu tine cont de altceva.

Articol din data de 23.09.2015

IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, se implica in pregatirile pentru primirea refugiatilor

IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, s-a deplasat, marti, in zonele Moravita si Lunga, aflate la granita cu Serbia, pentru a discuta cu locuitorii acestor zone si a le transmite sa-i ajute pe refugiati.

In aceste deplasari, IPS Ioan Selejan va fi insotit de presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin. "Impreuna cu Mitropolitul plecam la manastirile din zona Lunga si Moravita, pentru ca IPS Ioan Selejan vrea sa-i puna 'in priza' si pe cei din manastiri, intrucat cei de acolo pot avea foarte rapid un ceai, un sandvici si pot sa le si distribuie, daca avem o prezenta inopinata de refugiati, in miez de noapte. Au pregatite si niste haine (...), care vor fi puse la dispozitie la unitatile de langa cele doua locatii, Moravita si Lunga", a spus Bojin, conform ziare.com

"Vrem sa dam un mesaj locuitorilor din zonele acestor campusuri de primire a lor (de la Moravita si Lunga, n.red.), sa-i linistim ca acesti oameni care vor veni nu vor locui cu miile in satul lor, ci sunt in tranzit si sa putem fi de folos 'la miez de noapte'. Pentru ca, pe langa barbati puternici, vor fi si biete femei, mame cu copii, iar la miezul noptii e mai greu ca autoritatile sa aiba un ceai si o bucata de paine. Si atunci, am vorbit cu preotii din anumite localitati sa traga clopotul si sa adune sfanta biserica si toata lumea sa mearga sa ajute, sa dam dovada de oameni civilizati, de oameni care ajuta pe cineva, pentru ca totul va dura zile, nu ani", a declarat, marti, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Acesta a mai spus ca a identificat in Timisoara o hala unde, daca va fi nevoie, vor fi adunate ajutoare - haine si alimente, Mitropolia fiind deja pregatita pentru a le putea depozita, iar apoi, prin parohiile si prin preotii care sunt in zona de granita, sa le poata distribui.

"Acesta este programul meu, de la ora 7:00 la 24:00, de cercetare a comunitatilor de pe frontiera, care sunt intr-o posibila asteptare de migranti", a adaugat Mitropolitul Ioan Selejan.

05/11/2015