Prima pagina » Petitii online » Desfiintarea Statiilor de Amplificare la Biserici

Petitie: "Desfiintarea Statiilor de Amplificare la Biserici"

Domnule Ministru . Va scriu in numele mai multor locatari din Onesti ; Bacau , si va rugam sa rezolvati o problema ce ne afecteaza sanatatea noastra de ani de zile . Locuim la doi pasi de biserica Sf. Nicolae din Onesti, paroh Pascu Nicolae , unde toate slujbele se tin la statia de amplificare , de 4-5 ori pe saptamana , dimineata si seara , cu clopote si toaca la nesfarsit , chiar de sunt 2-3 persoane in biserica . Cu groaza ne trezim diminetile de miercuri , vineri , duminici , sarbatori de toate felurile , cele 5 si 7 sapamani de post [paste si craciun cu slujbe in fiecare zi] si acel vacarm ce se face la nunti cu artificii in curtea bisericii si immormantari cu clopote in miez de noapte daca acel raposat are familie instarita , se intelege de ce , plus cersetorii agresivi ce isi fac necesitatile in scarile blocurilor unde locuim .Nu putem sa ne odihnim , copii nu pot invata , nu ne putem concentra si avem grave probleme de sanatate . Nemaiputand suporta toate acestea , in primavara anului 2009 am facut o sesizare catre preotul paroh , spunand doleantele noastre . Vazand ignoranta parohului , am apelat la un ziar local , un ziarist venind in casele noastre si consatand cele spuse , a luat apoi legatura cu biserica . S-a publicat in ziar ca problema va fi rezolvata . De atunci ni s-a spulberat orice speranta ca lucrurile se vor rezolva , statia folosind-o la maxim in ciuda tuturor sesisarilor facute de noi sub semnatura la mai multe institutii .Ca dovada : Catre , Garda de Mediu Bacau , cu numarul de inregistrare 2902/23.09.2009 , catre Directia de Sanatate Publica Onesti si Bacau , catre Primaria Onesti si cu multe , multe alte reveniri asupra situatiei , pentru ca de la toate institutiile am primit raspuns ca problema se va rezolva si statia va fi folosita doar la sarbatorile mari din an , si atunci sa auda doar cei ce sunt la biserica nu si in locuintele noastre , iar clopotele si toaca nu vor mai bate la nesfarsit . Realitatea e ca ; STATIA MERGE LA MAXIM si nimic nu este luat in seama de preotul paroh , chiar de este lege , stie ca nimeni nu o aplica [deocamdata] Va rugam insistent , rezolvati aceasta problema ce dureaza de ani buni si daca tot suntem europeni , sa se ia exemplu de la vecini [Budapesta] cu multe , multe biserici si catedrale pline de istorie si cu respect pentru cei ce locuiesc in jur , si parca cu mai multa credinta . Multumim anticipat pentru rezolvare

10/10/2010

Autor: Serban Ileana